Jag skänkte en slant till Haiti

by Andreas | fredag, januari 29, 2010 in |

Kl. 10.29

Var nyss och handlade på Willys. Vid ingången stod Röda Korset. Tror det var dom i alla fall. Dom verkar köra hårt nu med insamlingen till Haiti, och i varje mataffär jag besöker står dom där med sina bössor.

Dom är smarta också dom rackarna. Dom som står där med bössorna i högsta hugg är inte dom gamla vanliga pensionärerna. Nädå. Nu står det barn där. Och idag var det två småtjejer som tindrade med ögonen. Tindrandet började redan då jag var tio meter därifrån. När jag kom fram frågade den ena snällt; Vill du skänka pengar till Haiti? Ja självklart, säger jag, och plockar fram fetplånkan.

Jag tar fram en femtioöring, eftersom det var det enda jag hade. Lägger den i bössan och det uppstår en plötslig tystnad. Det var nog inte en femtioöring dom räknat med. Men efter en stund, klämmer ena tjejen fram ett tindrande tack. Och jag och Hugo traskar därifrån, glada att ha gjort en god gärning.

1 kommentarer:

  1. Henke on 29 januari 2010 12:40

    sv: ja de e aldrig fel att få lufta rumpan lite! hehe! nu är det ju dessutom fredagsmys! :)

    trevlig helg!

     

Pappabloggen

Andreas heter jag och bor, tillsammans Linda och Hugo, i Järved, som ligger en bit utanför Örnsköldsvik. Lördagen den 4 april -09 föddes vår underbara och efterlängtade son Hugo. Om detta och mycket annat kommer ni att kunna läsa om här.

Kontakta mig

andreas.blogg@live.se


Bloggsidor